Kommunikationsradio

Kommunikationsradio

Kommunikationsradio, eller komradio, kan användas nästan var som helst och är väldigt bra att ha om du behöver kommunicera med någon över längre eller kortare avstånd i en bullrig miljö. Kommunikationsradioapparater kan komma väl till pass i olika yrken, fritidssysselsättningar, för vakter på festivaler, eller på konferenser och andra tillställningar. De finns i olika modeller som är anpassade efter specifika behov för både inomhus- och utomhusbruk. Valet av modell beror bland annat på hur många du behöver kommunicera med och hur tålig du vill att radion ska vara. Specialanpassade produkter är till exempel byggradio, polisradio, jaktradio och åkeriradio.

P25_hand-held_radiosAtt använda komradio

Det finns en hel del olika typer av komradioapparater som passar till olika tillfällen. Portabel komradio, som även kallas walkie-talkie, lämpar sig väl till användning vid byggplatser, arenor och industrianläggningar. Dessa kan användas vid kortare avstånd för direktkommunikation, vilket innebär att kommunikationen sker direkt mellan stationerna, utan att gå via en repeater. En repeater, eller basstation, är en stationär enhet som fungerar genom att vidarebefordra signalen från en station till en annan, vilket gör det möjligt att kommunicera över längre avstånd, när till exempel terräng eller bebyggelse förhindrar direktkommunikation. Modeller finns för användning vid både analog och digital kommunikation. Ljudet skiljer sig ofta väldigt lite mellan dem, men digital komradio har fördelen att den kan sända via flera kanaler.

Hyra eller köpa komradio

Har du exempelvis ett vaktbolag, ett byggföretag, eller om du håller på med jakt eller något annat som förutsätter kommunikation över långa avstånd kan det vara en bra idé att skaffa komradio. Det finns ett flertal olika modeller på marknaden som är anpassade till olika ändamål, och samtliga modeller kan kombineras med tillbehör som headset, högtalare och öronmusslor med mera. Komradio med inbyggd bluetooth kan till exempel kombineras med hörselskydd för att underlätta kommunikationen i särskilt bullriga miljöer. Behöver du komradio till enstaka händelser och events, som till exempel på byggarbetsplatser, idrottsevenemang, konferenser, konserter och andra tillställningar, går det förstås också bra att hyra komradio. När du gör en beställning via nätet eller per telefon får du utrustningen levererad till dig, och sedan är det bara att återsända den när du är klar.

Leave a Reply

mts_truepixel