Arbeta som telefonförsäljare

Vill du få en bra och givande start på din karriär? I så fall kan sälj och marknadsföring vara något av det mest nyttiga man kan börja med. Oavsett vad du tar dig för senare i karriären så kommer det vara en riktigt bra kompetens att kunna sälja och prata med kunder. Ofta får man börja som säljare på ett call-center och jobba sig uppåt. Därför är frågan om lön som telefonförsäljare inte helt enkel att ge ett bra svar på. Vi ska ta en titt på hur du kan lyckas med detta och tjäna bra med pengar.

Hur du lyckas som försäljare

Police_contact_centre_1970En av grundstenarna kring telefonförsäljning är att man i stort sett skapar sin egen framgång. Om du bara har viljan och drivet att verkligen ge allt, samtidigt som du är öppen för att lära dig nya saker, kan du gå hur långt som helst. Lönen är ofta baserad på provision, vilket innebär att du tjänar mer om du säljer mer, helt enkelt. Sen har vi i Sverige åtminstone lagar som reglerar minimilöner, så att du inte behöver känna att du inte får någonting tillbaka om du inte presterar. Alla är nya i början, men vårt bästa tips är att du tar rygg på en mer senior säljare och lär dig av honom eller henne. Vidare kan du investera i bra böcker om sälj så att du alltid utvecklas. Då sälj kan vara ett intensivt och utmanande jobb, kan du slappna av med ljudböcker mellan samtalen för att inte bli för trött de sista timmarna på dagen.

Som nämnt tidigare nämnts är sälj en av de viktigaste egenskaperna du kan ha om du vill bygga en bra karriär. Som telefonförsäljare gäller det att vara hungrig och att alltid vilja bli bättre, men man måste också ha hög etik och moral eftersom man gör affärer över telefon. Det finns en del tidigare fall inom olika firmor där telefonförsäljare instruerades att ljuga för sina kunder bara för att få iväg enkla sälj. Detta är aldrig en långsiktig strategi. Mycket av sälj bygger på långsiktiga relationer med kunder och att man kan återkomma till en kund och arbeta med vad som kallas för “merförsäljning” – vilket innebär att en förhoppningsvis nöjd kund vill köpa mer av den varan eller den tjänsten som du erbjuder. Därför är det viktigt att alltid vara etiskt korrekt och inte lova någonting som inte stämmer. Om du kämpar hårt och är öppen för att lära dig, kan denna typ av jobb vara en riktigt bra start i karriären.

Leave a Reply

mts_truepixel